Lähimatkailua 7 Sillan saaristoon 17.8.

Lumoudu saaristoreitin maisemista!

Tervetuloa kauniille saaristoreitille siltojen yli Kokkolasta Pietarsaareen sekä Uuteenkaarlepyyhyn! Kurkistetaan Pietarsaaren historiaan ja tutustutaan Zacharias Topeliuksen  lapsuudenkaupunkiin ja kotiin Uudessakaarlepyyssä.

Matkalla pysähdymme myös ihastuttavassa Tyynelän tonttulassa sekä lounastamme meren rannalla sijaitsevassa Strandis-ravintolassa. Vierailemme myös kauniissa Rosenlundin pappilassa sekä Aspegrenin puutarhassa. Oppaat kertovat jokaisen kohteen historiasta!

Matkapäivä
Missäs sen mukavampaa viettää kaunis kesäpäivä kuin ihaillen Pohjanmaan saaristoa seitsemän sillan saaristotiellä sekä lounastaa meren äärellä ravintola Strandiksessa. Strandis on kuuluisa kelluvasta saunastaan. Saaristotiellä käymme myös Tyynelän tonttulassa.

Saariston ihailun lisäksi pääsemme opastetulle kaupunkikierrokselle Pietarsaareen. Tiesitkös, että Runeberg on kotoisin Pietarsaaresta? Jatkamme kulttuuripitoista päiväämme Aspegrenin puutarhassa sekä Rosenlundin pappilassa, jossa saamme kattavan opastuksen 1700-luvulla rakennetusta pappilasta ja sen ympäristöstä! Pappilan kahvilassa saamme nauttia vielä iltapäiväkahvit pienen makean kera.

Päivän päätteeksi suuntaamme Uuteenkaarlepyyhyn, Zacharias Topeliuksen lapsuudenkotiin, Kuddnäsiin. Tilan viisi säilynyttä rakennusta kertovat miltä 1800-luvun alun vauras koti on näyttänyt. Kuddnäs on toiminut museona vuodesta 1934 lähtien.

Aikataulu
5:55 Lähtö Seinäjoen Matkakeskuksesta Vaasan kaupungintalon kautta kohti Kokkolaa
9:15 Tyynelän tonttulan vierailu
10:30 Lounasruokailu ravintola Strandiksessa
12:30 Opastettu kaupunkikierros Pietarsaaressa
13:30 Opastettu kierros idyllisessä Aspegrenin puutarhassa sekä Roselundin pappilassa ja kahvit ja pieni makea Roselundin kahvilassa
15:30 Lähtö Uuteenkaarlepyyhyn
16:00 Opastettu kierros Kuddnäsissä
17:30 Paluulähtö Vaasan kautta Seinäjoelle
18:30 Arvioaika Vaasassa
19:50 Arvioaika Seinäjoella

_______________________________________________________________________________________________

Hinta
Alk. 102€/hlö

Sisältää
Kuljetukset sekä Tapio Lae Oy:n oman linja-auton koko matkan ajaksi, vierailu ja esittely Tyynelän tonttulassa, lounas seisovasta pöydästä Strandiksessa (rajoitteiden mukaan), opastettu kiertoajelu Pietarsaaressa, opastettu kierros Aspegrenin puutarhassa, kahvi ja pulla Rosenlundin kahvilassa, opastettu kierros Kuddnäsissä

Ilmoittaudu
Viimeistään 7.8.2020, tämän jälkeen voi kysellä peruutuspaikkoja!

Huom!
Hinta edellyttää 25 lähtijää.
Peruutusehdot tarkistettavissa täältä!

_______________________________________________________________________________________________

Mistä kyytiin?
Reittimme alkaa Seinäjoelta, josta kuljemme kohti Kokkolaa seuraavasti: Seinäjoki – Ylistaro – Isokyrö – Tervajoki – Laihia – Vaasa
Matkan varrelta kohti Kokkolaa pääset kyytiimme!

Asutko reitin ulkopuolella?
Jos asut ajoreittimme ulkopuolella, voit huoletta kysyä meiltä lisähintaan kuljetusta reitillemme. Palveluksessasi on kalustoa aina takseista isoihin linja-autoihin saakka!

   

Matkat

Liity postituslistallemme