Historian havinaa Kimossa ja Tottesundissa 3.7.2021

Vanhan ajan taitoja & hulppeita kartanoita

Pohjalaismaisemassa kartanot ovat harvinainen näky. Me tutustumme Tottesundin Kartanoon, Maksamaalla, jonka seinien sisäpuolella on juhlittu muun muassa Jean Sibeliuksen ja Ainon häitä.

Vain puolen tunnin päässä on Oravaisten taistelutanner sekä ravintola Ädelbragd. Meille tarjotaan lounas aidossa historiallisessa miljöössä varhaisen 1800-luvun tyyliin.

Päivän kruunaa lähellä sijaitseva Kimo ruukki sekä jokavuotinen Taontapäivä, jonka ohjelmaan kuuluu muun muassa vanhanajan tori, taontaesityksia, vanhanajan leikkejä, kahvia ja ruokaa, opastusta ja musiikkia.

Matkapäivä
Lähdemme matkaan noin klo 8:10 Seinäjoelta ja poimimme matkustajat kyytiin matkan varrelta aina Vaasasta saakka.

Lähdemme kiertämään Pohjanmaan historiallisia paikkoja suunnaten ensimmäisenä Tottesundin kartanoon. Tottesundin kartano on Pohjanmaan harvoja kartanoita. Kartano on vuosisatojen kuluessa palvellut muun muassa everstin asuinpaikkana, ja nykyään se on komea muistomerkki menneistä ajoista. Tiesitkö, että Suomen kansallissäveltäjä Jean Sibelius ja Aino Järnfelt vihittiin Tottesundin suuressa salissa. Tottesundin kartanossa pääsemme opastetulle kierrokselle sekä nautimme kahvit sekä Sibelius-leivoksen.

Seuraavaksi suuntaamme lounaalle Oravaisiin ravintola Ädelbragdiin. Tilausravintola Ädelbragd on historiallinen ravintola, jossa meille tarjotaan lounas aidossa historiallisessa miljöössä Furiirin puustellissa.

Viimeisenä suuntaamme Kimon ruukille. Kimon ruukki on Pohjanmaan ainut rautaruukkimuseo. Lehtevän kauniissa patojen, koskien ja siltojen maisemassa voi tutkia historian ajanjaksoja 1700-luvun rakennusten, muun muassa ruukkitilan, kellotapulin ja kankivasarapajan raunioiden lomassa.

Yksi kesän kohokohdista on vuosittainen taontapäivä. Ohjelmaan kuuluu muun muassa vanhanajan tori, taontaesityksiä, vanhanajan leikkejä, kahvia ja ruokaa, opastusta ja musiikkia.

Mielenkiintoisen matkan päätteeksi suuntaamme kotia kohden klo 16:00 aikoihin. Vaasaan saavumme noin klo 17:00 ja Seinäjoelle klo 18:15.

_______________________________________________________________________________________________

Hinta
Alk. 78€/hlö

Sisältää
Kuljetukset sekä Tapio Lae Oy:n oman linja-auton koko matkan ajaksi, opastus, kahvit ja Sibelius-leivos Tottesundissa, lounas ja opastus ravintola Ädelbragdissa Oravaisissa ja vierailu Taontapäiville Kimon ruukille.

Ilmoittaudu
Viimeistään 3.6.2021 tämän jälkeen voi kysellä peruutuspaikkoja!

Huom!
Hinta edellyttää 35 lähtijää.
Peruutusehdot tarkistettavissa täältä!

_______________________________________________________________________________________________

Mistä kyytiin?
Reittimme alkaa Vaasasta, josta kuljemme kohti Tottesundia seuraavasti: Seinäjoki – Ylistaro – Isokyrö – Tervajoki – Laihia – Vaasa
Matkan varrelta kohti Totteusundia pääset kyytiimme!

Asutko reitin ulkopuolella?
Jos asut ajoreittimme ulkopuolella, voit huoletta kysyä meiltä lisähintaan kuljetusta reitillemme. Palveluksessasi on kalustoa aina takseista isoihin linja-autoihin saakka!

    Matkat

    Liity postituslistallemme